Over mij

Mijn naam is Ellen Ruesen-Kooij en ik ben sinds 1983 woonachtig in Aardenburg in Zeeuws-Vlaanderen.
Sinds 1 januari 2024 ben ik, na 42 jaar, gestopt met mijn werk als fysiotherapeute in een 1e lijns fysiotherapie praktijk in Aardenburg. Mijn werk was fantastisch leuk en interessant en ik deed het met veel plezier.

De Buteyko methode blijf ik toepassen omdat het een fantastische manier is om jezelf fitter te maken. Daarnaast ben ik gestart met het geven van stoelmassage, een waardevolle manier om ontspanning in het lichaam te krijgen. Zie voor verdere info het hoofdstukje stoelmassage.

Door een artikel in de krant te lezen over de Buteyko methode ben ik geïnteresseerd geraakt en ben de opleiding gaan doen.

P1040783

Vaak merkte ik dat patiënten terug komen met wederkerende klachten en ik ben blij dat dmv de Buteyko methode geprobeerd kan worden de oorzaak van veel klachten aan te pakken door gerichte ademhalingsoefeningen te doen met als doel een betere algemene gezondheid en dus minder terugval in klachtenpatroon. Het leuke en uitdagende van deze methode is ook dat men zelf het heft in eigen handen kan nemen en dmv oefeningen en consequent gedrag de gezondheid positief kan beïnvloeden.

P1040746-1

De Buteyko methode toepassen in het dagelijks leven vraagt in eerste instantie een redelijke dagelijkse tijdsinverstering maar je krijgt er veel voor terug. De Buteyko methode aanleren aan cliënten staat los van mijn werk als fysiotherapeute.

Ik ben opgeleid door Dick Kuiper, zie www.buteyko-instituut.nl en Patrick Mc Keown, zie www.ButeykoClinic.com en ben aangesloten bij de beroepsvereniging “Buteyko Therapeuten Nederland“.

Buteyko Therapeuten Nederland Logo 300

Terug naar boven